El creixement de les botigues virtuals i e-commerce
El creixement del comerç electrònic és imparable i la previsió de futur és l’augment exponencial de la tendència e-commerce davant l’obertura o manteniment d’una botiga física. Durant el 2016, a Espanya, les transaccions de productes i serveis online van arribar a facturar més de 24 milions d’euros, el que equival a un 20,8% més que l’any anterior.
La primera compra considerada electrònica es remunta a l’any 1984 a Anglaterra a través d’un innovador sistema de la televisió britànica denominat Videotex. Tot i això, fins 10 anys després no es va crear el primer protocol de transmissió d’informació de manera segura (SSL) gràcies al navegador Netscape. Varem esperar 11 anys més pel llançament d’Amazon i Ebay, 5 més per Google i Paypal i fins a 20 anys per la creació de Facebook. De ben segur que en aquells temps pocs imaginaven l’impacte que tindria en les nostres vides el que avui dia anomenem comerç electrònic (e-commerce).
En un estudi realitzat per Elogia es desvela que un 79% de població fa ús del comerç electrònic. Són diversos els motius pels quals els usuaris utilitzen cada cop més les e-commerce, entre ells, la conveniència, les ofertes dels productes, el preu, la confiança, la recomanació pel boca a boca i la publicitat online. A més, cada cop més l’e-commerce es realitza a través de l’smartphone, de fet, 4 de cada 10 compradors fan ús de l’anomenat m-commerce.
L’ús de mòbils està en ple creixement en el procés de compra online. És per aquest motiu que una de les claus bàsiques per a que una botiga online funcioni és la millora de la usabilitat. El manteniment web és molt important per tenir cura que el lloc web sigui completament responsiu i l’usuari gaudeixi d’una bona experiència de compra des de qualsevol tipus de dispositiu. Alhora, afecta directament al posicionament web d’aquesta pàgina degut a la creixent importància de la versió mòbil en els cercadors per damunt de la d’escriptori.
A més, aquest any es preveu una humanització de les e-commerce amb la introducció de chatbots que proporcionaran una interacció més personalitzada amb els clients. Segons un estudi de iAdvize, el 60% de les compres online es realitzen durant la nit o cap de setmana pel que oferir un servei al client en horari d’oficina ja no resulta eficaç.
Per últim, oferir flexibilitat en les entregues és una de les principals atraccions que en repetides ocasions fan decidir al client entre una plataforma o altra. Els costs d’enviament segueixen sent una de les principals limitacions, pel que oferir-los gratis és una de les atraccions pels usuaris que es pot acabar convertint en una bona estratègia de marketing online.
A Gestinet realitzem e-commerce des de cero i també transformem les antigues e-commerce amb les últimes tendències que el fan créixer gràcies al posicionament web que proporcionem. A més, oferim sempre un excel·lent manteniment web per a que la pàgina gaudeixi al 100% del seu rendiment.